Днес Български Червен Кръст - Пловдив и Община Пловдив, подкрепени от местно заведение, протегнаха ръка към хората, допринесли за името на нашия град, като поставиха началото на готвене и доставяне на топъл обяд в Града на доброто.

"В разцвета на младостта и зрелите си години всеки един от тях, в зависимост от своята професия и призвание, е градил историята на Пловдив. Но днес някои от тях са останали сами, болни и неспособни да се справят с предизвикателствата на живота. Сега е моментът Пловдив да покаже, че не е забравил своите достойни граждани и да ги подкрепи.", заяви директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

Каузата в помощ към тези хора е бъде осигурен топъл обяд и да бъде доставен чрез доброволци до домовете им.

Този месец заведение в центъра на Пловдив готви обяда, а доброволци на БЧК с личните си автомобили доставят храната до домовете на хората.

Продуктите за приготвянето на обедите се набавят чрез дарения от пловдивски фирми – предимно производители.

"Апелът ни е: включете се към каузата като дарител на хранителни продукти като месо, зеленчуци, сокове, десерти, опаковки, с които ще можем да подсигуряваме поне 2 пъти седмично топъл обяд на заслужилите пловдивчани", призовават от БЧК-Пловдив.