Една история, която със сигурност ще ви разплаче и ще ви накара да се запитате: Това ли е животът?

Разказва ни я Николета Чавдарова във Facebook:

Вероника е на 44 години, онкоболна, с прекарани 10 химиотерапии и 25 лъчетерапии. Мъжа й напуска нея и 9-годишното им момиченце през месец май заради друга жена. Докато все още били заедно, макар болна от рак, той я карал да ходи да чисти офиси, за да носи пари вкъщи, понеже не бил длъжен да я гледа... Понастоящем не се интересува от детето.

В момента Вероника работи като продадач-консултант в Пазарджик, живее на квартира с малката, а наем не е плащала от 4 месеца. Вече е заплашена с изгонване от собственика. Заради това, че е в болничен и не може да насмогва със сметките, започва да тегли бързи кредити, за да покрива най-належащите нужди. До момента дължи 7000 лв, но единственото за което моли е храна, диоптрични очила за нея и обувки и дрешки за дъщеря й.

Поради факта, че не може дори да купува дневната дажба храна, Вероника е вече 48 кг, като допреди това е била 63 кг. Казва, че предпочита да има храна за детето, а за нея каквото остане. Готви предимно леща, фасул и пържени домати с яйца и това се яде с дни, за да стигне за двете. Месо не са яли много отдавна. Малката мечтае за кашкавал, кисело и прясно мляко. Пределно ясно е, че никое дете не заслужава да си ляга гладно, или да яде с отвращение едно и също нещо в продължение на дни, както и че онлоболен човек има нужда от разнообразна питателна храна.

От сърце ви моля, нека им осигурим храна, а на детенцето обувки номер 32-33 и дрешки. Всеки, който реши да дари сума по свой избор, може да го направи директно на сметката на Вероника, която е качена тук, заедно с всички нейни епикризи, история на заболяването, медицински бележки и погасителен план на един от кредитите й като доказателство. Ако прецените, че искате да се чуете и видите лично с нея, пишете ми на ЛС, за да ви дам нейния номер. За тези които искат да изпратят нещо по Еконт, пишете ми за да ви дам нейния адрес.

Вероника казва, че има нужда единствено от временна помощq докато си стъпи на краката. Това обаче няма да е никак лесно предвид положението й.

Вероника и дъщеря й имат нужда от храна всеки ден, нека им помогнем, за да не гладуват!

В една от снимките е поместена банкова сметка. Всеки, който желаe, може да дари. Нека бъдем по-добри!