Служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на редовното правителствено заседание.

По непотвърдена информация, става въпрос за Александър Урумов, който е драматург, писател, сътрудник на ДС, деен евангелист, проповедник, общественик, участвал на печелившата страна във войната с Истанбулската конвенция и директор на Дирекция "Връзки с обществеността" на Министерството на отбраната.

"Говорих с вицепремиера Красимир Каракачанов и той ми обеща, че ще вземе мерки", заяви Дончев.

"Ако някой се е заигравал с темата, ще бъдат взети мерки", ангажира се и Каракачанов.

"В организирането на истерията са участвали както външни фактори, така и български политици, чиновници и евангелски пастори, заяви още Дончев. - Това е кампания, която продължава с месеци", заяви още вицепремиерът.

Припомняме, че преди 2 дни няколко училища в Сливен и региона бяха изпразнени за минути, след като родители на ромски деца щурмуваха учебните заведения. Подобни ексцесии имаше и в Ямбол, а опити за всяване на смут - и в Карнобат.

Просветният министър Красимир Вълчев пък обясни, че слухове са пуснати и преди седмица в столичния кв. "Факултета", но без успех.

ДАЗД за истерията "чавета": Никога не сме и няма да отнемаме деца!

Истерията "чавета": От барака на барака в Сливен. Стигнали и до Факултета