Капризен жител на морската ни столица се оплака от ремонт, който му пречи да паркира. Това звучи абсурдно, но на фона на цялостната ситуация в страната ни - никак изненадващо, за съжаление.

За какво става въпрос?

Сигналът е напълно реален, а варненецът моли институциите да предприемат мерки. Хубаво, общината решила да ремонтира една от улиците в града - да положи асфалт, да поднови тротоарната настилка, но направила нещо хем хубаво, хем "недомислено", твърди възмутеният гражданин.

В района липсват достатъчно паркоместа. Паркингите пред жилищните блокове били претъпкани от автомобили и това принуждавало шофьорите да търсят алтернатива. Спирали директно на тротоара.

Всичко хубаво, но на общината и скимнало да прекрати порочната практика. По време на ремонта вдигнала по-високо бордюра, така че автомобилите да не могат да се качват.

"Не трябва да си гений за да се сетиш, че тези коли, които вече не могат да се качват по тротоарите, ще трябва да спират другаде, а щом са спирали по тротоарите, явно няма къде... И затова аз вечер след работа обикалям по половин час квартала за да си намеря място, което обикновено е в съседната махала.

В същото време има отдавна неизползваеми по предназначение, обрасли с треволяци игрища, които могат да се почистят, открият и обособят като паркинги. Но не... те ще си останат така като неизползваеми треволясали площадки, които не вършат никаква работа", пише в сигнала си към HalpBook възмутеният варненец.

А улицата си изглежда съвсем в реда на нещата. Ремонтът е в етап на завършване, което само по себе си е похвално. Изглежда и изпълнението е добро (поне от снимките).

И това някак ме кара да се питам - защо вечно трябва да намерим някакъв кусур на цялата работа?

Тротоарите са за пешеходци, нали така? Значи ако колите продължават да спират там, шофьорите ще са доволни, но ще се появят други, които да се оплачат - майките с колички. И те, за разлика от възмутения варненец, ще са в правото си. Защото иначе ще трябва да се движат по улицата, която и без това е достатъчно тясна.

Не се мислело за благоположението на гражданите, коментира възмутеният варненец. Дали? Защото на мен ми изглежда някак обратното.

Гражданинът на морската ни столица има един що годе разумен довод. Контейнерите са поставени на самия тротоар и пречат. Кофите за боклук не са една и две, но е много възможно те да не стоят точно там, където са сложени в момента, тъй като ремонтът все пак все още не е завършен. Друго на ръка е, че от снимките се вижда как на повечето места тези кофи за боклук… не препречват съвсем движението.

Но пък гражданинът е с будна съвест - сигнализира! Това също е похвално, само по себе си.