Столичният кмет Йорданка Фандъкова се ядоса на хората, заради които беше затворена столицата тази нощ. Тя също потвърди новината за затварянето на София. Но редом с това градоначалникът на столицата серизоно се ядоса и разочарова от жителите на града, за който тя отговаря. Ето какво написа Фандъкова в личния си фейсбук профил преди минути (.

Ето какво написа тя:

"От 00.00 ч тази нощ се спира влизането и излизането с автомобили от София.

Изключение от забраната за пътуване се прави само за: - товарни превози, които трябва да докажат необходимостта от извършването на транспорт;

- автомобили със специален режим на движение;

- автомобили, които превозват граждани за лечение. В декларация трябва да се посочи лечебното заведение, в което ще се провежда лечението.

- автомобили, които превозват медицински лица, отиващи на работа;

- автомобили на електроразпределителните дружества, ВиК операторите, кабелните и мобилните оператори;

- служебни автомобии, които превозват работници към местоработата им. В декларациия се посочва фирмата и телефона на управителя/ директора.

Тарикатите от София – да не се връщат!

Ако работник пътува с личен автомобил, също трябва да посочи фирмата и телефона за връзка; Със заповед на министъра на здравеопазването се опрелеля и времеви график за влизане/излизане по работа - сутрин между 6 и 8 часа и вечер между 18 и 20 часа.

Извън тези часове лични автомобили на работещи не могат да влизат и излизат от София. Декларациите, които се ползваха до момента, остават в сила, като в тях трябва да се допишат само фирмата и телефони за връзка с управителя. Придвижването вътре на територия на Столична община е свободно. За съжаление, днес хиляди граждани на София тръгнаха да пътуват за Великденските празници в провинцията.

НА ЖИВО: Затварят София!

София в момента е градът с най-голям брой заразени с COVID-19 и пътуването до роднини и приятели е безотговорно и опасно. Целта на въведената забрана по предложение на Националния оперативен щаб е да спре разпространението на вируса и да опази живота и здравето на много хора в страната. Заповедта на министъра на здравеопазването е в сила до второ нареждане".