Стотици възмутени граждани заляха Facеbook страницата на съдия Калин Калпакчиев с гневни коментари след решението му да освободи от затвора осъдения за убийство австралиец Джок Полфрийман.

"Спокойно ли спиш човече, след като пусна убиец на свобода?", пита Mira Klvana.

"Колко ти платиха, за да пуснеш предсрочно убиец?!", възмущава се и Georgi Kostalevski.

"Нека Господ да те съди и един ден ще съжаляваш да знаеш… Господ забавя но не забравя и не всичко е пари…" пише и Kostadin Kostadinov.

"Преди сто години сигурно е имало достойни съдии, сигурно и сега ги има. А ти си негодник, който пусна убиец на българско дете. Не ти пожелавам да изпиташ същата болка, която изпитват родителите на Андрей", гневен е и Laketo Petrishki.

А от вчера Полфрийман е извън решетките на столичния затвор, но не е на свобода, а в миграционния център в Бусманци.

Оказа се, че убиецът няма валидни документи за самоличност и той ще трябва да изчака за свободата си, докато не получи нови.

Най-близкото посолство на Австралия, което е в Атина, ще издаде новите му лични документи.

Преди да бъде качен в кола на Дирекция "Миграция" чужденецът успя да извика на приличен български: "Благодаря на Десислав Трайков, заместник-началник на затвора".

Въпросният шеф зад решетките наскоро сдаде поста заради скандала със заловения да шофира към морето наркобос Будимир Куйович, пуснат в отпуск от затвора. По-късно стана ясно, че Трайков изложил писмено становище пред Софийския градски съд австралиецът да не бъде освобождаван предсрочно.

Припомняме ви, че Полфрийман, който наръга смъртоносно през 2007 г. студента Андрей Монов, бе помилван от Софийския апелативен съд 8 г. преди да изтече 20-годишната му присъда.