Малкият Мартин е едва на 1 година, а се бори за живота си от самото раждане. Той е роден с разширени вентрикули, които впоследствие нарастват драстично и на 4-месечна възраст му поставят диагнозата вътрешна и външна хидроцефалия. Веднага след поставянето на диагнозата е направена операция на 4-месечното бебе, поставена е клапа на гръбначния стълб.

Родителите на Марти силно вярвали, че този страшен кошмар ще приключи дотук и детето им ще расте здраво и щастливо. За съжаление, в следващите няколко месеца Марти изостава двигателно. Докторите му поставят диагнозите детска церебрална парализа и епилепсия.

„Ужасът, който изживяхме беше огромен. Заминахме в Турция за второ мнение и след множество изследвания лекарите потвърдиха всички диагнози”, разказват родителите.

Днес Мартин е вече на една годинка, но все още не може да седи и няма опора на крачетата. Според всички специалистите в турската клиника, Марти има реални шансове за пълноценен живот, но за да се случи това, са необходими редовни рехабилитации.

В момента семейството се намира в турската болница "Ribem", където специалисти извършват рехабилитация на Мартин. Лекарите от болницата споделят, че  трябва още много да се работи, за да може Марти да има самостоятелен седеж и да проходи.

Трябва и спешна усилена рехабилитация, за да може Марти да навакса с изоставането и да "догони" връстниците си, но средствата са непосилна за семейството.

Младото семейство от Ботевград се нуждае от 27 350 евро, за да се излекува детето им. Те се обръщат към всички хора с добри сърца и споделят: 

„Страшна болка е да си родител на дете с увреждане, за което има реален шанс да оздравее, но да нямаш необходимите средства за лечението му. Без вашата подкрепа ние сме безсилни! Не пожелавам на никой да изпита нашата болка! Дано всички дечица да бъдат живи и здрави!

Молим ви, помогнете на нашето дете да пребори диагнозите и да оздравее!”

https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-marti-da-ozdravee-777

Банкова сметка:
BG85UBBS80021099810530
BIC UBBS BGSF
Банка - ОББ
Йордан Стоянов Йорданов