"Скъпи приятели, искам да ви споделя, че личната ми среща с Ковид беше брутална и безмилостна. През две болници, всички възможни симптоми и усложнения, лекарства, кислородна терапия и т.н. Не ми се влиза в детайли просто. Чели сте ги някога за някого далечен. Или сте ги подминали, за да не се натоварвате. И аз правех така. Смятам се за позитивен и спокоен човек без излишни страхове. Просто това НЕ е застраховка".

Това написа във Facebook профила си Мария Календерска - съпругата на бившият евродепутат и журналист Николай Бареков, който преди дни също съобщи, че е заразен с коронавируса.

"Виждах децата си само на вайбър, без сила и дъх да им кажа “здрасти”. Последствията по дробовете ми, които явно ще лекувам месеци още са неясни, защото живот и здраве, ще могат да ми направят скенер чак като родя. А ренген и магнитен резонанс с 6-месечното ми бебе вече минахме", пише още Календерска.

"Повярвайте ми, че не искате да видите отделенията “Ковид” нито вие, нито вашите близки. Нито хората в спешното на приемане. И аз няма да пусна снимки, защото това не пожелавам да се вижда. Искрено ви пожелавам да сте здрави! Дори никога да не се разболявате, а ако се разболеете, да минете възможно най-неусетно по този път", пише тя.

"А сега искам да ви кажа, че ако видите как работи медик с облеклата си, какви геройства вършат тези хора, трябва да сте пълен дебил, за да ви се ходи на дискотека!!! И въпреки, че имам в листата си малко приятели - всички, които смятам за умни, интелигентни и мислещи, от днес ще блокирам всеки, който е против затварянето на “животоспасяващите” барове и дискотеки!", ктегорична е съпругата на Николай Бареков.

"Всеки отговаря първо за себе си, за близките си, оттам за обществото. И това е преди да искате от държавата! Бог да ви пази!

 

P.S. Може да съм малко емоционална, но за вървяла две седмици през Ада, мисля, че е допустимо.