По-рано днес Цвета Караянчева претърпя тежка катастрофа. Председателят на Народното събрание е със счупена раменна става, но е в добро състояние.

Това далеч не е първата катастрофа с участието на автомобил от НСО. Националната служба определено има с какво да се “похвали”, що се отнася до пътни инциденти с участието на официални лица.

Само за последната година са се случили два инцидента с автомобил на НСО и първата дама Десислава Радева. При първия случай автомобилът се движил без включени светлини. Последва преследване с патрулка в продължение на няколко километра, а според заключението на МВР униформените не са нарушили правилата.

При втория случай говорим за още по-нагло нарушение, а клипът предизвика и широк обществен отзвук. Видео показва как автомобила на НСО, в който е пътувала Радева, навлиза в платното за насрещно движение на еднопосочната ул. "Фритьоф Нансен". Поводът за нарушението - служителят на НСО трябвало да закара първата дама до магазин в центъра на София.

Заради нарушението шофьорът на бронирания “Мерцедес” отнесе глоба от 30 лв.

Преди няколко години пък кола на НСО с липсващи болтове на една от гумите возеше шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов. До инцидент не се стигна.

Преди това се оказа, че службата вози тогавашният премиер Пламен Орешарски в кола без задължителната застраховка Гражданска отговорност, припомнят от “24 часа”.

В София пък кола на НСО блъсна пешеходец, а на магистрала се стигна до блъскане между автомобил на службата и на граждани, в който се возила бременна жена.

През 2011 г. пък имаше инцидент с кортежа на президента Георги Първанов, както и с този на премиерите Борисов и Станишев. Те обаче не бяха в колите, които се удариха.

През 2010 година пък катаджия беше блъснат от автомобил на НСО. Инцидентът е станал докато полицаят проверявал документите на друг шофьор. Служителят на МВР не пострада тежко.