Възможно ли е Теодора Бахлова от Бургас да е жертва на отвличане или самоубийство? Какви са версиите на разследващите?

Припомняме ви, че на 29 октомври 47-годишната жена напуска дома си на улица "Оборище", където живее с възрастната си майка. Около 16 часа хваща такси и при Морската градина следите й се губят.

Облечена е в спортен клин и черно шушлеково горнище, с раница и шапка. 24 часа по-късно възрастната й майка сигнализира за изчезването й.

Обажда се първо на внучката си, 22-годишната Християна живее в София, но незабавно се прибира в родния Бургас. Момичето е убедено, че майка й е напуснала дома си за малко и е имала намерение да се прибере.

"Би си взела задграничен паспорт, задграничният й паспорт е в къщи. Би си взела златните бижута, златните й бижута са неотлъчно до нея, където и да ходи. Би си взела телефона, би си взела лаптопа. Това са неща, с които тя работи. Един човек, ако реши да се укрива няма ли да си вземе поне лекарствата? Тя е болен човек. Има диабет, получи и инфаркт. Последният ни разговор беше към 6 сутринта на 29-ти октомври. Майка ми по никакъв повод не звучеше зле, не даваше индикации, че може да изчезне, може да се укрие, да се самоубие или нещо подобно… Тя ме е отгледала напълно сама, гледа и баба ми… Бог да го прости дядо ми, и него гледаше. Това е нелепо, дори безумно майка ми да се самоубие, да се укрие… Няма от какво да се укрие…", настоя в ексклузивно интервю пред GLAS.bg Християна Радоева.

Осми ден не знам дали майка е жива, дали е гладна, дали е жадна... Не пишете, че се е самоубила!

Коя е Теодора Бахлова?

В родния й град Бургас е известна като пробивен и борбен човек. Също и като бохем. До 2009-та година 47-годишната жена е успешен брокер на недвижими имоти. По-късно обаче дългове, банки и частни съдебни изпълнители започват да я притискат. Близките й обаче изключват версиите да се е укрила заради дългове, или пък да е посегнала на живота си.

Теодора Бахлова се е завърнала в Бургас преди месец, след дълго пребиваване в Лондон. Самолетният й билет за връщане в британската столица е бил за 1-ви ноември. Тя обаче не излита от България...

Продължава търсенето на изчезналата брокерка Теодора

Християна споделя, че към този момент няма информация майка и да е имала връзка с мъж, да дължи пари на някого, или да е получавала заплахи. 22-годишното момиче е сигурно че майка и е жертва на отвличане.

"Категорично смятам, че някой някъде я държи насила, ако въобще още е жива. Девет дни са твърде много, девет дни са ужасно много, време в което няма никаква информация, нито къде е. Ако някой я държи да ми каже дали е жива, да ми даде някаква надежда", апелира Християна Радоева.

Тя вече е обиколила всички места в Бургас, където може да е майка и - в казина, заведения, офиси, домове на приятели. Разстроена е от тиражираните информации в социалните мрежи и сайтове.

"Майка ми няма психически проблем, нито е освидетелствана, нито е луда. Няма и проблеми с алкохола", настоя момичето.

Тя все пак сподели, че преди години са готвели покушение срещу майка й – заливане с киселина. Опитът за покушение обаче останал неосъществен, защото тогава Теодора била с дъщеря си.

Приятелите на майка й, също смятат, че тя никога не би инсценирала отвличане или самоубийство. Казват, че имала много планове за бъдещето. Бившият й съпруг също отхвърля тези версии.

Към момента разследващите смятат, че няма данни за престъпление. Теодора не е използвала банкова сметка, дебитна или кредитна карта, не е преминавала ГКПП-тата на страната по вода, суша или въздух. Проверени са множество видеокамери, които са част от общинската мрежа за видеонаблюдение. Проверени са и камери от частни лица.

Разпитани са свидетели, за да могат да бъдат установени последните известни моменти от придвижването на Теодора  от централната улица, където живее заедно с близките си, до момента в който слиза от таксито.

Прегледани са и всички записи от охранителните камери в Морската градина. Там Тоедора не е уловена.

 

Християна не търси майка си край морето и отхвърля вероятността случаят да прилича по нещо на този с трагично изчезналата преди години медицинска сестра Валентина Иванова, на която морето изхвърли тялото край тетраподите, два месеца след изчезването и.

Момичето отправи апел към всеки който види майка й, да подаде сигнал на спешния телефон или най-близкото управление на МВР.

Вижте цялото интервю с Християна Радоева!