Община Рудозем е в бедствено положение от 17 часа. Причината е обилният снеговалеж, който стигна до 80 см на определени места. Всички населени места, с изключение на самия град Рудозем, са без електричество. Далекопроводите се обледеняват и късат", съобщи кметът Румен Пехливанов. Общината е мобилизирала всички фирми със строителна техника да се справят със ситуацията, добави Пехливанов.

Пътищата в цялата Смолянска област са проходими при зимни условия, въведени са ограничения за всички МПС-та да се движат с вериги през Превала, Пампорово, Рожен и Печинско. На много места паднали дървета ограничават движението, но дежурни екипи своевременно ги отстраняват.

Проблеми с електрозахранването има във всички общини, постоянно падат дървета и предизвикват прекъсване на електропроводите, мобилизирани са аварийните екипи за отстраняване на авариите. 

Свлачище затвори път над Асеновград!

В община Смолян към момента без ток са Соколовци, Виево, Петково, Славейно, Мугла, Сивино, Могилица и околните села.

В община Чепеларе ток няма в Забърдо и Проглед, в община Девин-Брезе и Кестен, в Борино и Доспат населените места са временно захранени, но основното електрозахранване е нарушено и ще се възстановява в утрешния ден.

В община Мадан са многократни прекъсванията на тока, в момента без електрозахранване са Средногорци, Върбина и околните села.
В Неделино без ток е село Върли дол, тук също са многократни прекъсванията в захранването.

В община Баните без ток са Давидково и околните села. Няма наводнени къщи и бедстващи хора.

Ситуацията е напрегната, прогнозите са за спиране на снеговалежите между 20 часа и полунощ, съобщи областния управител Недялко Славов.