Алейна е дълго чаканото дете в семейство Бекир. Тя пее, рисува, от скоро свири и на цигулка. Радостта на семейството й обаче е помрачена от тежка диагноза.

Още при раждането на Алейна майка й, която е здравен работник разбира, че трябва да се бори за живота на детето си - момиченцето страда от атрезия на жлъчните пътища.

"Аз като медицинска сестра забелязах, че в моето дете има нещо нереално. Кожата и беше зелена и ние тръгнахме по доктори, от болница по болница, от изследване на изследване – ехографи, скенери", разказва майката на момиченцето пред bTV.

С подобна диагноза децата живеят най-много до година и два месеца. Не могат да оцелеят без трансплантация.

Днес Алейна е на 10 години.

Заради хронични заболявания, майката не може да стане донор. Бащата – също. И още на два месеца, Айлина вече е включена в списъка за трансплантация на черен дроб. В крайна сметка донор става вуйчото на малката Алейна.

"Имаше съвместимост, същата кръвна група. На 17 декември 2010 г. те вече бяха в операционната. И след 12-13 часа чакане, те бяха живи и здрави", разказва днес щастливата майка.

И така… Алейна получава своя шанс за живот. Днес е в трети клас и живее пълноценно. Мечтае един ден да открие лек за всяка болест.