Семейство на косъм да загуби децата си заради мизерия в дома, който обитават.

Семейството е 9-членно и е без ток от 3 месеца. Условия в дома им са повече от потресаващи.

Започнат е вече ремонт, като спешно трябва да се оправят стените, електрическата инсталация, пода, тавана. Трябва да се сменят и електроуредите.

Семейство е в това положение от 1994 година, когато са пострадали при наводнение.

"Поддържам малко с ремонти, но не мога повече, нямам средства. Работя на две места, съпругата ми е настанена в белодробната болница в София. Дъщеря ми получава пенсия. Аз взимам заплата 600 лв. Като ходя да работя частно получавам допълнително средства - около 900 лв.", разказва пред Нова тв бащата на децата.

"Три месеца сме без ток, защото жена ми влезе в болница и всички пари отиват за нея. Тя не е здравноосигурена и всичко се плаща", допълва той.

Доброволческата инициатива на Лео Кадели са започнали ремонти по къщата.

"Няма нужда от думи. Продължаваме по правилата, благодарение на добрите хора. Когато постъпи сигнала при мен, дойдох да проверя. Момиченцето рисуваше на тъмно в единия ъгъл. Стана ми болно, за един час светеше лампата. Платихме тока и купихме хранителни продукти. От тогава организацията е на лице", споделя доброволецът Лео Кадели.

Ремонтът трябва да бъде завършен след 2 седмици. Доброволци ще учат децата на труд, за да могат сами да изкарват прехраната си. Семейството има две пълнолетни деца – едното живее в София, а другото в Ихтиман.

Пет от децата са непълнолетни и ходят на училище. Търсят се още доброволци, които да помогнат със средства и с труд. Основната организация ще бъде на 30 ноември и на 1 декември.