През 2019 година си казахме последно сбогом с много известни и обичани българи, всеки един от които остави траен отпечатък в своята област.

Иван Ласкин

Тежка драма съсипала Иван Ласкин дни, преди да почине!


Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст в началото на януари. Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди филми. Става популярен през 1986 г. с детския сериал „Васко да Гама от село Рупча”, в който играе главната роля и се превръща в най-популярното момче у нас.

Весела Тотева

Отиде си продуцентът на "Събуди се" по NOVA Весела Тотева!


През март ни напусна продуцентът на предаването "Събуди се" Весела Тотева. Тя бе продуцент на съботно-неделния сутрешен блок на Нова телевизия и журналист с повече от 18 години практика.

Явор Захариев

Почина Явор Захариев (видео)


На 5 април почина вокалистът на "Gravity Co" Явор Захариев. Няколко дни преди смъртта му той беше открит от родителите му в безпомощно състояние в апартамента, където живеел.

Жорж Ганчев

Почина Жорж Ганчев! Не ме гледай умно, българино! Думите, които вечно ще кънтят в ушите ни


На 19 август на 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев. Той беше политик и многократно кандидат за президент, народен представител, основател и председател на Българския бизнес блок, български и британски фехтовач, британски и американски театрален и кинодеец.

Юлиан Вучков

Отиде си професор Юлиан Вучков. Поклон!


На 22 септември, на 83-годишна възраст почина професор Юлиан Вучков. Той бе публицист, театрален, литературен и телевизионен критик, доктор на науките. Освен това създател, коментатор и водещ на редица телевизионни предавания.

Йосиф Шамли

Актьорът Йосиф Шамли пое към вечността. Млад, талантлив, обичан…


На 29 октомври ни напусна актьорът Йосиф Шамли. Като дългогодишен актьор в трупата на Народния театър "Иван Вазов", той ще остане в историята на българския театър със своите десетки превъплъщения на сцената: "Нощна пеперуда", "Наблюдателите", "Опит за летене", "Калигула"…

Стефан Данаилов

Почина легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов. Поклон!


На 27 ноември почина легендата на българските кино и театър Стефан Данаилов. Ламбо беше поставен в медикаментозна кома в началото на месеца, когато беше приет по спешност във ВМА. Стефан Данаилов е носител на множество международни отличия, награди "Аскеер" и ордени "Стара планина" и "Златен век". Преподавател по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Бивш министър на културата и депутат от левицата.

Стоянка Мутафова

Поклон! Загубихме великата ни актриса Стоянка Мутафова!


97-годишната легенда на българския театър ни напусна на Никулден. През последните дни тя беше в тежко здравословно състояние след операция на жлъчката. Стоянка Мутафова е явление в българския театър и кино. Играе в над 90 театрални постановки. Любимка е на публиката с ролите си във филмови и телевизионни продукции като "Големанов", "Вражалец", "Милионерът", "Топло", "Любимец 13", "Кит" и др.