Учениците от прогимназията и гимназията ще трябва задължително да носят маска и в часовете, когато се върнат в реална учебна среда. Около тази позиция се обединиха всички отраслови партньори - министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, експерти, синдикални организации и директори на заседанието днес. То продължи близо 2 часа. За учениците от начален етап тази мярка засега силно се препоръчва. Това съобщи Диян Стаматов, директор на столичното 119-о средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Продължаването на учебните занятия трябва да бъде с локални решения при спазване на административната последователност.

Решено: Ето как ще се учи в Пловдив и областта

Първо трябва да се произнесат областните и общинските щабове, РЗИ и чак тогава да се вземат локални решения от самите училища. В Колективния трудов договор ще бъде разписано всички учители и служители, които са прекарали коронавирус, да имат право на допълнителен платен отпуск от 10 дни, за да се възстановят напълно, предава "24 часа".

Този път бяхме много единни в позицията си. Министър Красимир Вълчев трябва да облече решенията на отрасловия съвет в специална заповед в следващите дни, каза още Диян Стаматов.

Първа община у нас затвори всички училища и забавачки!