Доскоро да се появиш на лекция по пижама, беше абсурдно. Едва ли и на най-щуравите студенти им е хрумвало подобно нещо. Но светът вече не е това, което беше. Коронавирусът го промени тотално... И в момента няма нищо по-естествено от това да слушаш любимия си професор, докато си пиеш кафето по пижама. Нали си си вкъщи? 

Само че не всички преподаватели са толкова либерални към облеклото на студентките. Оказа се, някои от тях гонят студентки по пижами от лекции по време на онлайн обучение. Това разказват потърпевши, цитирани от "Телеграф". 

Неловката случка става по време на сутрешна онлайн лекция през седмицата. Студентката, за да се включи навреме, се появява по пижама в чата. Професорът се възмущава и я гони, за да се приведе в приличен вид. 

"Успах се, нямаше как да се оправя за 5 мин, лекцията беше важна и, въпреки че сме в извънредно положение и всичко се случва онлайн, нямаше как да не се включа. Лекцията беше по "Управление на човешките ресурси", а професорът държи на дисциплина и отговорност", заяви изгонената студентка. 

"Върнах се в онлайн лекцията в приличен вид, а комедийната сцена развесели колегите и професора въпреки строгото му държание. Все пак сме хора", добави тя. 

Междувременно в социалните мрежи се появиха снимки на студенти, нагледно показващи как се случва самоподготовката им. Предупреждаваме, че това е опасно за вашето здраве и не е желателно да го правите вкъщи! Особено по первазите на прозорците...