Мълвата за отнемане на деца от училище достигна и Пазарджишко. Засегнати са две учебни заведения в Пещера и училището в ромския квартал на град Пазарджик. Част от децата отсъстват от учебните занятия

Сигналът за отнемането на деца от училище е тръгнал в Пещера от вчера, но паниката сред родителите бързо е била овладяна, каза началникът на образованието към община Пещера Диана Балканджийска, предава БНР.

„Някои казват, че от Фейсбук са видели нещо, други казват, че някой е дошъл да им каже, но за съжаление, не можахме да разберем“, посочи тя.

Слухът е засегнал и голямото училище в пазарджишката ромска махала „Кирил и Методий“.

Директорът Веселин Чавдаров:

„Дойдоха две майки и казаха: „Господин Чавдаров, носи се слух, че две деца са откраднати и дойдоха може би десетина майки. Слухът се носи в най-крайната точка на квартала, така наречената Токай махала, там, където са най-бедни и неуки“.

Част от родителите споделиха, че някои от хората в квартала са получили клип, на който се вижда как деца се отнемат от социални служители и че това ще стане и в Пазарджик:

"Самата аз видях по телефона, че ги дърпат децата. Страх ни е".

От полицията в Пазарджик съобщиха, че търсят източника на слуха, но резултатите ще бъдат оповестени, след като премиерът бъде запознат.

Медиатори работят на терен в ромските махали. Полицията разследва разпространяването на слуховете.

Припомняме, че притеснения от такива слухове имаше и във "Факултета" и в пловдивското село Караджово, но там родителите бяха успокоени навреме и не се стигна до липсващи ученици от училищата.

 

Детето има кариес – отнемат ти го! Всяване на страх и из Пловдивско