Кои ученици ще се върнат в класните стаи от 4 февруари - това обсъдиха на работна среща министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и министърът на образованието Красимир Вълчев.

В разговорите за ваксинирането на българските учители и мерките след 4 февруари участваха и представители на синдикатите в системата на образованието и работодателските организации.

"Има няколко възможности - едната е свързана с постепенното връщане на учениците в клас. Различни са формулите, които обсъждаме. Като че ли най-оптималната и разумна формула, която обсъждаме, е връщането на три класа от 5-и до 12-и клас с известно постъпателно връщане на учениците, като си дадем достатъчно време - около три седмици, в които ще бъдат на училище и три седмици няма да бъдат, но това са проекти, по които работим", коментира по-рано днес здравният министър.

От днес присъствено в училищата е разрешено провеждането на учебни практики, изпити, олимпиади и състезания, които не могат да се организират дистанционно.

Необходимо е да се спазват стриктно на противоепидемичните мерки, съгласно последната заповед на здравния министър. По време на такива дейности в учебните заведения е задължително носенето на предпазни маски и спазването на дистанция.