Веднъж подадена регистрация за прием на кандидат-студент в СУ "Климент Охридски", не може да бъде променяна, пренареждана и допълвана с нови специалности. Това съобщиха от висшето учебно заведение във връзка със сигнал на кандидат-студенти, които искат да направят корекции в заявката си за прием, но са им отказали.

"Осигурихме време на кандидат-студентите на СУ от 22 юни до 3 юли, за да могат спокойно да решат за кои специалности да кандидатстват и да направят своята регистрация. Онлайн системата не позволява да се правят корекции във вече подадена регистрация, с изключение на платената форма на обучение за отбелязана специалност", каза началникът на отдел "Информация и връзки с обществеността " на СУ Боряна Коларова пред Dir.bg.

Майка на един от кандидат-студентите на СУ, който е искал да добави в регистрацията си още специалности за прием, съобщи, че тази сутрин в Ректората на СУ е имало десетки такива деца и всички са получили отказ. Тя едва вчера разбрала, че нейният син е направил регистрацията си само с една специалност, за която се оказало, че приемат едва 7 студенти.

"Искахме да добавим и други специалности, защото сега шансовете му за прием са минимални, но ни отказаха", изрази разочарование майката.

Затова от висшето учебно заведение съветват кандидат-студентите да внимават, бавно и спокойно да направят своя избор заедно с родителите си и едва тогава да подадат своята онлайн регистрация за прием.

"Самата регистрационна форма е много ясна и лесна за попълване, така че не бързайте да я подавате преди окончателно да направите своя избор, защото след това корекциите са невъзможни", съветва Коларова.

Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране е електронизирана и се извършва единствено на  https://online.uni-sofia.bg.