Снимка, обикаляща интернет пространството, буквално взриви социалните мрежи. Тя е от една детска градина във Франция. Или поне така се тиражира. Веднага след нея се появиха още десетки снимки, показващи същото - как изглеждат децата, които вече са тръгнали на детска градина... Без значение дали са истински тези фотографии, или не - те предизвикаха българските майки, които изригнаха във Facebook. Ето едно от мненията на майка от София:

"Казано е „най-много сълзи са проляти заради сбъднати мечти.” Знам, че е трудно и тежко, когато няма ясли и детски градини, в които да оставиш детето, за да отидеш на работа. ОБАЧЕ,

Искате или не, децата понасят психически и емоционално ситуацията на изолация и социална дистанция, когато СА С РОДИТЕЛИТЕ СИ! 7 часа дистанция без близостта на родител е нещо, за което само преди 2 месеца всяка служба за закрила правата на детето по света щеше да нахлуе в детското заведение и да го санкционира за емоционален тормоз над дете, с риск от трайни психични увреждания. Ако си мислите, че когато децата са на групи по 2-4 това променя нещо, грешите.

Физическото разделяне на децата по групички изглежда като добро решение днес, но след време тези групички ще се превърнат във враждуващи лагери и ще генерират агресия между децата. Това се случва по естествен път и без да ги разделяме, а как ли ще бъде като ги делим „за да не се заразят”.

Децата емоционално НЕ МОГАТ да се справят с подобно психично извращаване. И не, няма изследвания, които да подкрепят моята теза, защото такива нехуманни експерименти с деца са забранени. Но напрактика всички имате спомени колко близки и приятелски са били отношенията Ви с другия клас, когато сте били на 7-8г., колко добре се разбираше Вашата тайфа с онази от другата улица.

Много лесно се деляхте на наши-ваши и това разделение трудно се преодолява, нали. Разбирам, че е много трудно да работиш и детето ти да ти е на главата , но помислете щяхте ли да се съгласите на подобна детска градина преди 10 месеца.

Щяхте ли, честно?"

И коментарите...