Американската версия ще бъде представена през януари в Детройт

Компанията Volkswagen показа първи скици на новото поколение на седана си Passat, който ще се появи на пазара в САЩ в началто на следващата година. Премиерата на модела е насрочена за автосалона в Детрой през януари.



Седанът е поучил агресивен външен вид, но си остава лесно разпознаваем. Част от елементите на дизайна са в стила на новата Jetta и на Arteon, но каросерията е изцяло нова. Общото с предишното поколение на модела е само покривът. Така Passat ще отговаря на новия фирмен стил на марката с увеличена решетка на радиатора с хоризонтални ребра, по-изразителни фарове и тесни задни светлини.



Технически моделът малко ще се отличава от сегашната генерация. VW Passat запазва платформата си PQ46 и двигателя си – 2,0-литров турбомотор със 176 к.с. и 250 Нм. Заради отказа от преминаване на архитектурата MQB моделът няма да получи хибридна версия. Във Volkswagen вече се отказаха и от досегашния VR6 двигател с обем 3,6 литра и 283 к.с.



Икономията на средства за преминаване към новата платформа е породена от спада на интереса към седаните, но във Volkswagen смятат, че този клас автомобили все още има бъдеще. Новият Passat няма да има цифов приборен панел, но ще получи светодиодна откита, система за автоматично спиране, мултимедия с 8-инчов дисплей и адаптивен круиз-контрол.

Снимки: Volkswagen