Близо до германския град Висмар полицията е спряла 107 автомобила, сред които Ferrari, Lamborghini, Porsche и други суперколи, както и много тунинговани автомобили. В момента им е забранено да се движат по подозрение в организиране на незаконни гонки.

 

На колите има стикери Eurorally, но в мрежата няма много информация за него. Това събитие има уебсайт, в който събитието не се описва като състезание. „Нашата цел е да ви предоставим страхотни преживявания, състоящи се от страхотни събития в няколко страни, през които преминава маршрутът“, се казва в сайта. "Ще има партита на всяка дестинация, а на крайната дестинация в Прага ще има организирано прощално парти, където участниците ще получат награди в различни категории."

 

Германската полиция подозира, че под прикритието на пробег за автомобилни ентусиасти всъщност се крие незаконно състезание по обществените пътища.

Шок в Германия: Очаква се вълна от фалити заради дизелите

За информация цената за допускане до Eurorally е 800 евро! На участниците им се предлага да преодолеят маршрута от норвежкия Осло до чешката Прага. Но тази година събитието спира в Германия. Ако се потвърдят подозренията за незаконни състезания, участниците ще бъдат обвинени в създаването на потенциално опасни условия на пътя.