Доста необичаен и футуристичен концепт показа японският автомобилен производител Mitsubishi на автосалона в Токио.

Mi-Tech излиза от традиционната представа за всъдеходите и надниква в бъдещето.

Предната част на този всъдеход-бъги е оформен в корпоративния стил на компанията, където са добавени, освен всичко друго, симпатични медни акценти. Предната оптика на съвременните Mitsubishi пък е преосмислена под формата на T-образни LED блокове, като и задните светлини.

Отзад компанията се е опитала да придаде на концепта формата на правилен шестоъгълник. Опитала се е, и може би се е получило. Зависи колко добре човек се справя с геометрията. А пък квадратните колесни арки сякаш са взети от Pajero Sport. Но не би - оригинални са.

С оглед на всичко изброено дотук, може да се каже, че това е вид офроуд кабриолет, ако не беше отсъствието на вратите. Може би е по-скоро бъги.

И малък монитор на таблото - това ли е всичко? Всъщност, екранът е цялата повърхност на предното стъкло, с технологията на добавената реалност.

Най-интересното в Mitsubishi Mi-Tech обаче е задвижващата му система. В този концепт компанията най-сетне реши да обърне гръб на традиционните двигатели. Задвижването се състои от плъг-ин хибридна система, задвижване на четирите колела и електронно контролирани спирачни апарати. Най-якото нещо обаче е компактният газотурбинен мотор генератор, който може да работи на дизел, керосин... и дори на алкохол.

На всички е ясно, че това чудо на техниката няма да види масово производство. Японската компания обаче обяви, че до 2022 г. отделни елементи от хибридната технология, използвана в концепта Mitsubishi Mi-Tech, ще намерят място в серийните средноразмерни и компактни кросоувъри на марката.

Източник: Automedia