Тази седмица започнаха снимките на поредния филм за Джеймс Бонд. Като основен автомобил за агент 007 е избран електрически Aston Martin. Но това няма да бъде единствената машина на агента.
 

Актьорът, изпълняващ ролята на Джеймс Бонд, Даниел Крейг, беше забелязан по време на снимките да кара странен автомобил, неприсъщ за агента, познат в цял свят. Това не е Aston Martin, а лишеният от блясък, земеделски и стар Land Rover с отворен покрив. 25-ият филм за Бонд започва с това, че агент 007 излиза в пенсия и заминаване за Ямайка, където са и направени фотографиите. Не е известно каква е ролята на Land Rover, но автомобилът е достатъчно типичен за този регион.

 

От компанията Land Rover са потвърдили сътрудничеството със създателите на филма, като не забравят да споменат, че не работят с тях за първи път. Автомобилите от тази марка се появяват за първи път в поредицата за Джеймс Бонд в 20-та серия „Умри в друг ден”, когато компанията принадлежеше на концерна Ford.

 

Синият Land Rover не е подходящ за преследвания, така че ако имаме късмет, ще видим Бонд в по-мощна кола. Най-вероятно това ще бъде наскоро представеният Aston Martin Rapide E, който е първият напълно електрически сериен автомобил на бренда. Очаква се да бъдат произведени само 155 бройки на Rapide E. Този модел е получил два електродвигателя, чиято обща мощност надвишава 600 к.с. Поради това автомобилът ускорява до 100 км / ч за по-малко от 4 секунди, а максималната му скорост е принудително ограничена до 250 км / ч. Aston Martin Rapide E ще бъде произвеждан в новия завод на компанията в Сейнт Афан (Уелс), където ще бъде пуснат и първият всъдеход на марката - DBX.