Представеният наскоро седан получи агрегата на Prius

Компанията Toyota официално представи хибридната модификация на новото поколение на седана Corolla. Премиерата на модела се състоя по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис.



Новата Corolla е получи хибридни агрегат на популярния „зелен” модел Prius. В него влизат 1,8-литров бензинов двигател с 4 цилиндъра, два електромотора-генератора, вариаторна скоростна кутия и комплект никел-металихидридни акумулатори, поставени под задните седалки. Сумарната мощност на хибридната система е 122 к.с.

Водачът на автомобила има на разположение 3 режима на движение - Eco, Normal и Sport. В последния от тях системата осигурява максимална производителност за по-бързо ускорение. Електрическата енергия частично се възстановява благодарение на системата за рекуперация при спиране.

Седанът е поучил 15-цолови олекотени джанти с ниско съпротивление на триене, а също така и спомагателната система Safety Sense с адаптивен круиз-контрол, система за предупреждение за опасност от фронтален сблъсък, функция за поддържане на лентата на движение и система за разпознаване на пътните знаци.



Представения по-рано тази есен седан Corolla е изграден на модулната платформа TNGA, която се използва и при моделите Prius и CH-R. В зависимост от пазара автомобилът се предлага с бензинови мотори с обем 1,8 и 2,0 литра, развиващи съответно 140 и 170 к.с.

Снимки: Toyota