Компанията приема поръчки за серийната версия на GT-R50

Японският производител Nissan представи серийния вариант на суперколата GT-R50, разработена съвместно с ателието Italdesign. Компанията вече приема поръчки за автомобила, който струва 990 000 евро.



Концептуалният Nissan GT-R50 беше представен за първи път през лятото на тази година, като е разработен в чест на 50-годишнитата на модела GT-R и на ателието Italdesign. Машината се хареса на публиката и това накара компанията да се реши на пускането на малка серия от 50 бройки на пазара.



От стандартния GT-R машината се отличава по напълно новата си каросерия, светлините и уникалната боя. На публикуваните снимки, например, автомобилът е боядисан в ярко-синьо със златисти акценти.



Суперколата е оборудвана с модернизиран 3,8-литров V6 двигател от стандартния Nissan GT-R Nismo. След поставянето на нови турбокомпресори, както и на преработена горивна система, система за впръскване и изпускателна система, мощността на агрегата е нараснала от 600 к.с. и 637 Нм на 720 к.с. и 780 Нм.



Динамичните характеристики на автомобила не се съобщават, но GT-R Nismo ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,6 секунди и развива максимална скорост от 320 км/ч.

Снимки: Nissan