Както знаем, климатикът, а дори и подобни средства като люка на покрива, са доста ефективни в борбата срещу изгарящото слънце в колата. Но на една жителка на Мумбай в Индия това не изглеждало достатъчно и тя намазала колата си с кравешки тор.

 

Градът се намира в западната част на страната, на брега на Арабско море, като дори и през зимата температурата там не пада под +25 градуса, а през летния период горещината е страхотна. Рупеш Гауранджа намерила много необичаен изход от ситуацията.

 

Тя покрила своята Toyota Corolla с дебел слой кравешки тор, за да подобри топлоизолационните свойства на корпуса. И според нейните думи, това помогнало. Тя публикувала снимки на своя тунинг на своята страница във Facebook.

Този шофьор превози жена по начин, който шокира света (ВИДЕО)

Работата е там, че този метод за топлоизолиране на хижите се счита за традиционен в Индия. Веднага щом торът изсъхне, той вече не мирише, затова собственичката на колата не чувства никакъв дискомфорт.

Въпреки това, потребителите на социалните мрежи в коментарите към снимките напомнят, че такова покритие е пожароопасно и жената поема голям риск. /auto.blitz.bg