Американският автомобилен блогър Майк Вейм, прославил се с най-невероятни експерименти над своя Ford Ranger от 1994 година, подложи автомобила на ново изпитание.

Той вече беше сипвал мляко в двигателя вместо масло, а по време на движение беше вадил ключа и беше включвал на задна скорост.

Сега той реши да провери какво ще се случи, ако ускори пикапа до 100 км/ч, превключи на първа предавка и отпусне съединителя.

Той остава доста изненадан от издръжливостта на трансмисията, която преживя първия експеримент, още повече че автомобилът не е от най-бързите – на първа скорост той вдига 56 км/ч.

Както се вижда от видеото, предавките на този модел не са защитени от грешно превключване.

При първия опит Майк успява да включи на първа скорост, като автомобилът започва да спира с двигателя, което натоварва сериозно съединителя и скоростната кутия.

Вторият опит става и последен, тъй като след отпускането на съединителя се чува странен шум и скоростната кутия излиза от строя.

На Майк му се налага да се обади на съпругата си, която да дойде и да го прибере. Той обаче е категоричен, че ще ремонтира трансмисията и ще продължи да си прави експерименти.