Жена ще кара специално подготвения Eclipse Cross Т1

Компанията Mitsubishi има впечатляващи постижения от рали „Дакар”, където спечели 12 победи с превърналия се в легенда Pajero. От 2009 г. японският производител не участва в пустинното състезание, но сега се готви за следващото му издание, което стартира веднага след Нова година.



За надпреварата заводският тим на марката е подготвил специален Mitsubishi Eclipse Cross T1, с който ще покорява пустините на Перу. Зад волана на машината ще бъде испанката Кристина Гутиерес, която ще трябва да преодолее разстоянието от 5000 км, като 70% от тях са през пусъчни дюни.

Дамата обаче не се плаши от предизвикателството, тъй като вече е участвала в рали „Дакар” през 2017 и 2018 г. Сега Гутиерес се е поставила за цел да финишира сред първите 20, като за целта разчита много и на новия си автомобил.



Разбира се, всъдеходът е напълно различен от гражданската версия на модела. Неговото пълно име е Mitsubishi Eclipse Cross T1, като е много по-лек от оригинала, тъа като в конструкцията му са използвани голям брой елементи от въглеродни нишки.

Под капака на автомобила, която е с постоянно задвижване на четирите колела с централен диференциал,е поставен мотор с мощност 340 к.с. и 685 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 6-степенна скоростна кутия, като разполага и със самоблокиращи се диференциали между колелата и по два амортисьора на всяко колело.

Снимки: Mitsubishi