Електромобилът издържа на изстрели с калибър 44 Remington Magnum

Мексиканската компания Centur Security представи модифицирана версия на Tesla Model X. Електрическият кросоувър се превърна в бронирана кола, подходяща за наркобарони, олигарси и депутати. Компанията твърди, че всеки може да получи своята бронирана Tesla само 12 седмици, след като направи поръчка.



Centur Security се специализира в подобряване сигурността на автомобилите. Дизайнерите на компанията замениха облицовката на електрическия кросоувър с издържливите на куршуми материали Acero и Neoflex. Вместо обикновени стъкла, Tesla Model X получи защитни Vidrio. Така автомобилът може да удържи на изстрели с няколко калибъра, включително 44 Remington Magnum.



По време на модификацията на автомобила обаче, мексиканските инженери се сблъскаха с огромен проблем - теглото на електрическата кола пряко влияе на пробега й. В резултат на бронирането Tesla Model X стана по-тежка с 250 кг, което намали пробега й с 3-5%. Модифицирането на автомобила струва 45 000 долара, без да се брои цената на самия електрически кросоувър.

Снимки: Centur Security