Наскоро жител на Германия се опита да купи електрически автомобил Tesla, като направи онлайн поръчка на уебсайта на производителя, но нещо се обърка по време на покупката и мъжът почти купи едновременно 27 скъпи коли. Това разказа синът на купувача на уебсайта Reddit.

Авторът на публикацията отбелязва, че баща му е решил да замени стария семеен автомобил и е намерил колата на Tesla Model 3., която той харесва, в уебсайта. Той добави опцията за автопилот към онлайн поръчката си и натисна бутона „потвърди“, но нищо не се случва след това. Решавайки, че сайтът просто не отговаря поради проблем, германецът натисна бутона още няколко пъти, но онлайн магазинът отново не издава потвърждение за поръчка.

Инатливият мъж продължил да се опитва да направи покупка още два часа, докато сайтът не му благодарил за покупката и съобщението, че 27-те автомобила, посочени от купувача, ще бъдат доставени на посочения адрес скоро. Общата сума на случайната поръчка била... 1,4 милиона евро.

Паникьосаният германец веднага се обадил в магазина, обяснявайки нелепата ситуация. Въпреки че Tesla обикновено няма практика да възстановява пари за продуктите си, представителите на организацията проявиха съчувствие към ошашавения човек, върнали му плащането и му предложили да направи нова поръчка - този път само за една кола.

По-рано ви разказахме как англичанин си купи спортен автомобил Lamborghini Huracan Spyder, за което похарчи почти половин милион лева, и го разби половин час след напускането на автокъщата.

Мъж си купи лъскаво Lamborghini и му се порадва... половин час ВИДЕО

Превод: Glas.bg