Големият японски кросоувър получи ляв волан

Големият японски кросоувър Mazda CX-8, който вече се предлага известно време на вътрешния и на австралийския пазар, достигна до Китай. Скоро той ще се появи и в Европа и в Америка, въпреки че първоначално Mazda планираше да го продава само в Япония, твърдят хора от компанията.



Интересното е, че по традиция, за потребителите в Китай кросоувърът се оказа малко по-голям от този за японския и австралийския пазар, въпреки еднаквото междуосие от 2930 ммл Дължината се е увеличила с 55 мм до 4955 мм, ширината с 2 мм до 1842 мм, а височината - с 3 мм до 1733 мм.



На китайските купувачи ще се предлага само седемместна конфигурация, докато в други страни е достъпен и вариант с шест места. Базовата цена ще бъде 37 500 долара, а най-скъпата версия ще излезе на китайците почти 49 000.



Двигателят за Mazda CX-8 за Поднебесната империя е един - 2,5-литров атмосферен Skyactiv-G с мощност от 192 к.с. и 252 Нм максимален въртящ момент. Той работи в съчетание с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Предлага се избор от предно предаване или задвижване на четирите колела.

Снимки: Mazda