Луксозен и дълъг над 5 метра електрически автомобил със зрелищни "крилати" врати – така Lexus представя визията си за следващото поколение превозни средства на ток.

Концептуалният модел Lexus LF-30 Electrified се задвижва от четири електромотора (по един на всяко колело), които се захранват с енергия от високоволтова батерия.

В зависимост от ситуацията на пътя движението се извършва със задвижване на предните, задните или на всички колела.

Общата мощност на системата е 400 киловата (около 540 конски сили), а въртящият момент достига 700 Нм. Максималната скорост на движение е 200 км/ч.

Концептът Lexus LF-30 Electrified е оборудван с безжична технология за зареждане на батерията. Управлението на наличната енергия е базирано на изкуствен интелект, който разпределя ресурса между задвижващите системи и жизненото пространство.

Сензорите в кабината разпознават гласовете на пътниците, а в зависимост от техните запаметени в дистанционния ключ предпочитания автоматично се настройва атмосферата – аудио, светлина, температура и др. Регулира се и прозрачността на прозорците.

Като научна фантастика звучат две от функциите на Lexus LF-30 Electrified – куфарите на пътниците да се транспортират с дрон от вратата на дома до багажника на автомобила, както и повикването на колата от разстояние чрез дистанционния ключ.