Британският автомобилен производител Bentley подготвя ултра-ексклузивен модел, който ще бъде създаден от подразделението Mulliner, съобщават местните медии. Хора от компанията определят модела като "най-добрия спортен автомобил с открит покрив".

Очаква се кабриолетът да струва над 1,5 милиона британски лири, или около 1.76 млн. евро, и ще се опира на концепта EXP 100 GT (на първата снимка), който бе представен през юли по повод вековния юбилей на Bentley, и вероятно ще носи същото име. Освен че повтаря външния дизайн на концепта, новият модел ще използва иновативни и екологично чисти материали, които бяха показани в EXP 100 GT, като например елементи от дърво на възраст 5500 г.

В компанията се надяват, че специалният модел ще даде представа за миналото й - подразделението Mulliner датира от края на 19-и век, и в същото време ще демонстрира бъдещата си посока, както се вижда от EXP 100 GT. Неговата цена и ексклузивност също така ще отличат новия продукт от по-широката гама на Bentley, тъй като заможните купувачи търсят по-редки модели.

Моделът се очаква да бъде готов през 2021 г., като от него ще бъдат направени не повече от 12 бройки, съобщава automedia.investor.bg. Той ще бъде оборудван с 6-литров двигател Bentley W12 и ще развива най-малко 626 к.с. Ускорението от място до 100 км/ч се очаква да отнема до 3,7 сек.