Не, не е принцеса - принцеса! Или по-скоро кралица. Уляна Королева от Красноярск би паснала на лъскава корица. Платинено руса, с тен, перфектна форма... Но тя е далеч от моделството: 30-годишната красавица (и майка на три дъщери, между другото) се оказа... тираджийка. Зад волана от почти пет години, а пътят и скоростта са нейната страст. 

Как ви харесва шофьор на камион?  Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Как се случи това, разказва пред kp.ru.

От кон до кола

Уляна признава: никога преди не съм мечтала за подобно нещо. Каква тираджийка?

"Първоначално исках да бъда ветеринарен лекар. Занимавах се с конен спорт. Обичах конете и мечтаех да ги лекувам. Но когато завърших училище, майка ми ме убеди да отида да уча пиар и реклама: казват, че се печелятдобри пари. Учих задочно и доста скоро осъзнах: това не е моето."

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Междувременно историята й взима рязък обрат. На 17-годишна възраст Уля се запознава със Сергей.

Сергей е луд по колите още от детството: ремонтира, изобретява... Уля започва да му помага, след което се включва активно. Толкова, че заедно отварят автосервиз - един, после друг. Отначало правели всичко сами, така че тя се научила да върти гайките. 

"Съпругът ми ме научи да шофирам. Преди това, разбира се, опитах. Но все още се страхувах: „Позволи ми да седна в скута ти, аз ще управлявам, а ти ще ми подсказваш?“ - Не, направи го сама!

На пътешествие.  Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

На пътешествие. Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Внучка на камион

Тя учи три курса, после - отпуск по майчинство: роди една дъщеря, една година по-късно друга.

"След втората бременност не се върнах в училище. Но да си стоя у дома, също не е в моята природа. И тогава съпругът ми каза: "Да спрес да се занимаваме с услуги, трябва да произвеждаме нещо". Той започна да прави индустриални роботи. Когато беше сглобен първият прототип, купихме камион "Газела", за да го закараме до Москва. И в един момент се появи мисълта: защо камионът да стои, ако може да донесе пари?"

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

И така започна: разгледах социалните мрежи, взлязох в обществото на "газелистите". Първоначално те бяха в шок: как така, момиче на Газела? След това свикнаха, започнаха да подсказват какво и как. 

След раждането на втората си дъщеря Уляна спадна от 75 на 45 килограма.  Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

След раждането на втората си дъщеря Уляна отслабва драстично - от 75 на 45 килограма. Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Първоначално съпругът ми не беше доволен. Мама също се опита да ме разубеди: ти какво си? И баба ми все още ми казва: „Внучка-тираджийка? По-добре би било да се заниваш с децата!" Но от нея научих, че всъщност това е в кръвта ми. Оказва се, че дядо ми е работил на трактор с ремарке. Така че това ми е присъщо - любов към технологиите, големите коли.

Започнах да мечтая за тир

На пръв поглед изглежда трудно. Аз съм шофьор, товарач и спедитор. Но правя това, което обичам, и това, което правя добре. В същото време продължих образованието си - завърших педагогика. И... осъществих мечтата си - качих се на тир.

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

За дълги разстояния (повече от 600 километра) със съпруга ми пътуваме заедно, сменяме се, по-лесно е. Ако карам сама, как да се забавлявам? Пея песни - пея заедно с музиката по радиото. Но не можете да навлизате далеч в мислите си, трябва да следвате пътя. Разбира се, случва се всичко: веднъж колелото се откъсна на пътя, а не успяхме да свалим резервната гума - така се бяха застопорили болтовете. Друг път със съпруга ми се изгубихме по пътя в тайгата...

 
Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit