Добре е колата да е чиста и изправна. Още по-добре е когато и корпусът й е добре полиран. Сякаш колата преди малко е била закупена. Всъщност, с необходимото желание и старание всеки може да полира автомобила си, така че всички останали водачи на пътя да му завидят.

За да заблести колата, не е необходимо да се харчат много пари за полиране. Достатъчно е да се грижите правилно за корпуса. Можете да приведете повърхността до блясък дори в условията на вашия собствен гараж.

Полирането на каросерията на автомобила се препоръчва от експерти да не бъде повече от веднъж на няколко месеца. Това ще е напълно достатъчно. Освен това, в интервала между две полирания могат да се използват различни специални средства, които да спомогнат за подобряване на външния вид на машината.

Преди да започнете полирането, трябва да се уверите, че разполагате с всички необходими инструменти. Ще имате нужда от фланелна тъкан, шкурка, дунапрен, полираща паста. Разбира се, ще бъде невъзможно да се мине без най-важното - полирол. Както можете да видите, за организацията на правилната грижа за колата са ви нужни много малко неща, които и не са трудни за намиране.

Ръчната полировка всъщност не е кой знае колко сложна. Преди да започнете работа, е важно да направите няколко неща в следния порядък. Първо, задължително да измиете старателно корпуса с вода и препарат (най-добре е да измиете няколко пъти).

След „водните процедури“ се извършва повърхностно обезмасляване. Когато всичко това е направено, остава да нанесете полирол и да изсушите повърхността на корпуса.

Отделно трябва да се подчертаят случаите на полиране, когато на корпуса има места с повредена боя. В този случай, след приключване на процедурата с обезмасляването, ще трябва да се направят още някои неща (само на тези места, където боята е била повредена). А именно, трябва да извършите обработката на проблемната зона със синтетична глина за почистване.

След нанасяне и разнасяне на субстанцията, мястото се почиства с шкурка, шлифова се и едва след това се полира по обичайния начин. 

Източник: auto.blitz.bg