Случилото се в навечерието на откриващото се в Лас Вегас изложение SEMA прилича повече на холивудски екшън-филм, отколкото на история от реалния живот. Като по чудо, няма сериозно пострадали хора, а само няколко автомобила са със сгънати ламарини.

Един от участниците в изложението е тунинг-ателието от Върмонт - Quintin Brothers, което подготвя впечатляващ масъл-кар Dodge Challenger с двигател на известната компания ProCharger. Тя също иска да покаже възможностите си пред публиката в Лас Вегас и се включва в проекта. Автомобилът е готов и пристига на изложението, натоварен на прицеп, теглен от пикапа Ford F250.

Именно този пикап е откраднат от неизвестни хора заедно с прицепа. Ситуацията се усложнява от факта, че ключовете на "Челинджъра" с в пикапа. Научавайки за кражбата, екипът на тунинг-ателието дава максимална гласност на случилото се, като привлича повечето местни медии и те също се включват в търсенето на автомобила.

Няколко дни по-късно колата е видяна на няколко места в града, като нейният шофьор явно изобщо не се притеснявал, че тя е крадена, а се возел спокойно, съобщава automedia.investor.bg. В крайна сметка полицията локализирала автомобила и се опитала да я спре, но водачът отказал да се подчини. Започнало преследване по улиците на Лас Вегас, в което са участвали 14 патрулни коли.

В крайна сметка, суперколата е заградена на многоетажен паркинг, откъдето не би трябвало да се измъкне, но престъпникът не бил на същото мнение и взел на таран блокиралите го полицейски машини. Той успял да избяга от блокадата, а няколко часа по-късно намачканият Dodge Challenger е открит изоставен, като от крадецът нямало и следа.

Финалът на историята все пак е позитивен - от ателието Quintin Brothers, обещаха, че ще възстановят автомобила напълно и той ще бъде готов за изложението, което се открива на 5 ноември (вторник). Феновете на тунинга дори вече успяха да се пошегуват, че щом тази кола е избягала от 14 полицейски автомобила, значи компонентите на ProCharger действително работят.