Мнозина са виждали как се превозват изключително дълги товари по обществени пътища. В тези случаи се използват специални многоосни платформи с хидравлично въртящи се колела, както и различни други машини.

Снимките, обаче, публикувани наскоро от базираната в Люксембург компания P. Adams Schwertransporte, която се занимава с такъв транспорт, просто взривиха социалните мрежи. Мнозина започнаха да разсъждават и да споделят мнение, че това трябва да е фотошоп.

На пръв поглед наистина изглежда, че това е невъзможно. В края на краищата 67-метровата перка е закрепена само с единия край към самоходната модулна платформа (SPMT), докато другият е насочен в небето под ъгъл от почти 45 градуса. Особено поразителни са фотографиите от населено място, пълно с електропроводи и светофари.

Представители на компанията, обаче, твърдят, че снимките са истински. Фотографиите са направени с широкоъгълен дрон и затова всичко се е получило под силен ъгъл, пише autoblitz.bg. Ако се погледнат други снимки на P. Adams Schwertransporte с подобен товар, то на тях лопатката за турбината е повдигната под много по-малък ъгъл.

Между другото, 67-метровата перка все още не е най-дългата, транспортирана по обществени пътища. През 2016 г. компанията Mammoet постави световен рекорд за транспортиране на перка с дължина от 88,4 м. Тя обаче е превозвана хоризонтално (вижте последната снимка).