Рейтингът е направен от американската застрахователна компания Insurify, която използва базата си данни от 2,5 млн. заявки за автомобилна застраховка. В тези заявки се съдържа информация за всички ПТП, издадени актове за пътни нарушения и наложени глоби.

Така те изготвят класацията на 10-те модела, чиито водачи са най-груби на пътя. Стигат до заключението, че това най-често са водачите на спортни модели и марки, докато на другия полюс са водачите на големи всъдеходи, които са много по-склонни да спазват доброто и законово пътно поведение.

На десето място в класацията се намира Audi A4, чийто водачи проявяват грубо и опасно поведение спрямо пешеходците. Нещо повече, тези шофьори не признават предимството за пешеходците четири пъти повече от средното за рейтинга.

Следващата позиция е за Honda Element, чийто водачи най-често не дават предимство на колегите си на пътя. Същото нарушение проявяват и шофьорите на Hyundai Veloster. На седмо и шесто място са Acura ILX и TLX.

На пета позиция се намират водачите на Toyota Celica, които са много агресивни и опасни на пътя. Пред тях се нареждат колегите им със Subaru WRX, които най-често нарушават правилата за изпреварване (два пъти над средното).

Челото се оформя от Audi A5. Шофьорите им не дават предимство на пешеходците и не уважават червения светофар (1,5 пъти над средното). Второто място е за BMW 7-Series, а първото – за BMW 4-Series. Подобно на колегите си с Audi A5, водачите на Серия 4 също не признават предимството на пешеходците, знакът „Стоп” и червеният светофар.