Новият електромобил на Фолксваген ще струва под 30 000 евро. Концернът е убеден, че моделът може да се превърне в "масов" и ще надмине успеха на легендарната "костенурка".

VW очавидно подава пълна газ към бъдещето. От пролетта на 2020-а ID 3 ще се предлага в базисната си версия. Серийното производство на е-автомобила започва през ноември в Цвикау - градът, който преди падането на Берлинската стена даваше на света легендарния "Трабант".

В 119 фабрики по света произвежда своите автомобили концернът от Волфсбург. Все още се мълчи за мястото на планирания нов завод, а България продължава да се състезава с Турция.

На този етап електрическите коли са екзотика на пазара в Германия. За първото полугодие на тази година са регистрирани само 1,7% от всички нови автомобили, затова и германските автомобилостроители са в електроофанзива.

На изложението във Франкфурт, което отваря вратите си тази седмица, ще се показват предимно електромобили. Азиатските производители отказаха участие, а също Tesla, Ferrari и Fiat.

Концернът Volkswagen обаче ще е там и ще показва новите си модели. Ще се купуват ли наистина? "Дизелгейт" още не е забравен!