Колкото и голям да е багажникът на колата, понякога изниква нужда от допълнителен товарен обем. В случая с Dacia Logan MCV/Lada Largus това е малко вероятно, тъй като моделът побира внушителните 2 350 литра. Shuttle box обаче добавя още почти кубичен метър към тях без да страда от типичните недостатъци на традиционните багажни кутии, съобщава порталът Лада. Онлайн.

Раницата за комбита е изработена от армирано фибростъкло и има две секции с дублиращи стопове и осветена ниша за регистрационния номер. Окача се на оригиналните врати, тежи 40 кг и има товароносимост 100 кг.

Според производителя, който между другото все още очаква сертификат, за да започне серийното производство, Shuttle box притежава редица преимущества пред багажните кутии с покривен монтаж - не влияе на центъра на тежестта и не увеличава въздушното съпротивление, което означава по-нисък разход на гориво.

При желание от страна на клиента багажната раница може да се доокомплектова с камера за движение на заден ход и парктроник. Shuttle box струва 55 000 рубли (€776), а за боядисване в цвета на автомобила се доплащат 13 000 рубли (€183).