Ако вярвате в официалните брошури на автомобилните производители, намирането на превозно средство с нисък или поне умерен "апетит" не е толкова трудно. В реалния живот, обаче, много шофьори са разочаровани от действителния разход на гориво в режим на ежедневно пътуване.

Ето защо немското издание AutoBild проведе собствени пътни тестове, излизайки от пределите на лабораторните измервания. Предоставяме на вашето внимание списък на най-икономичните съвременни автомобили в различни класове.

В класа на градските автомобили най-икономична се оказа родната "сестра" на немския VW Up - малката Skoda Citigo. С двигател от 60 конски сили, тя е показала среден разход от 4.4 л / 100 км.

Сегментът на супермини по отношение на ефективността на горивото е оглавен от Renault Clio. С мощност на двигателя от 90 к.с. в комбиниран режим хечбекът консумира 4.3 л / 100 км.

В голф класа, хибридният Toyota Prius се възползва от преимуществото на силоната си установка и демонстрира 3,7 л / 100 км.

D-класата отбеляза победата на малък немски седан - BMW 3-series с 163 к.с. консумира 4,6 л / 100 км.

 

В сегмента на автомобилите бизнес класа друг немски седан триумфира - Audi A6 с двигател с 190 конски сили. Комбинираният разход - 5.4 л / 100 км.

Audi A7 с мощност 218 к.с., която по някаква причина беше сравнявана с такива автомобили като BMW 7-series и Mercedes-Benz S-класа, оглави сегмента на представителните автомобили. 6.7 л / 100 км - това е средният разход на гориво на големия и тежък хечбек с пет врати.

 

В класа на компактните кросоувъри Renault Captur с двигател с 90 к.с. според проучването е показал разход от 5,1 л / 100 км в комбиниран режим.

Сред кросоувърите най-добре се е проявил Mercedes-Benz GLC Coupe с мощност на двигателя от 204 к.с. При тази конфигурация автомобилът харчи средно по 6,5 л / 100 км.

А сега миниваните. Най-икономичният в класа на малките, но практични и удобни автомобили, се оказа Mercedes-Benz B-класа с 109 к.с. мощен двигател. Комбинираният разход - 5.0 л / 100 км. /auto.blitz.bg