Да обичаш децата толкова много, че да откриеш своя, най-добър начин, да се грижиш за тях. С това чувство оставам след разговора си с Петя, която от няколко месеца е превърнала своята любов в действителност.

Само на няколко километра от Пловдив, в зелените обятия на Родопите, достатъчно  далеч от градския шум и суета, там, където преди години е имало седмична детска градина за деца, страдащи от астма, тя открива детски целодневен и полудневн център „Малката Русалка”. Мястото е избрано заради изключително подходящия климат, а центърът се помещава в нова сграда, специално проектирана за нуждите на децата. В самото начало на с. Марково прави впечатление новата двуетажна постройка, която е замислена като проект от нов тип и отговаря на най-високите съвременни стандарти за отглеждане и възпитаване на деца от 1,6 г. до 6-годишна възраст. В обозримо бъдеще е предвидено изграждането и на детска градина в някое от селищата от родопската яка.

Още с прекрачването на прага на детското заведение правят впечатление просторните, облени в слънчева светлина помещения. Всяка стая те пренася в едно приказно, детско царство, в което, независимо от възрастта, ти се иска да останеш. Изключително цветни, забавни и кокетни са стаите за игри, помощните и санитарни помещения.  Те са технически обезпечени с необходимите пособия за максимално забавното, но и рационално развитие на децата.  Игрите, заниманията и цялостната възпитателна концепция в центъра са подчинени на метода на Мария Монтесори, а учебната програма включва помагала на „Издателство Изкуства”, одобрени от МОН.

Тук децата са отглеждани с много любов и внимание, като стремежът е те да израстват свободни, самостоятелно мислещи хора, умеещи да вземат решения и да носят отговорност за тях, като биват индиректно насърчавани от своите педагози. Те разкриват талантите и способностите си, докато рисуват, пеят, играят. Системата Монтесори предоставя истинска, безгранична свобода на избор на всяко дете. То може по собствено желание да реши с какво иска да се занимава, като още в тази най-ранна детска възраст у децата се формира разбирането, че те могат да задоволяват специфичните си потребности, без да пречат на другите.  Групите са от по 8 до 10 деца, което позволява възпитателят да има по-добър поглед върху всяко едно от тях. Детето в малката група може самостоятелно да мисли, да се труди и това да му доставя удоволствие. Ежедневно в центъра се провеждат занимания по български и английски език, монтесори занимания, музика, рисуване и йога, а два пъти седмично има занимания по модерни танци и футбол. 

За децата се грижи екип от специалисти – психолог и логопед, като за целта са обособени специални помещения, оборудвани с богата материална база, която подпомага ефективно терапевтичния процес.

Децата от детски център „Малката Русалка”, за разлика от своите връстници, които са затворени между четирите стени на детските заведения в града, пряко контактуват с природата. Това им позволява да опознават от първо лице света и да израстват отговорни и с висока ЕКОлогична култура.  Простиращият се на над 700 кв. м двор с мини футболно игрище и специално обособен кът, с безопасни и съобразени с възрастта на децата съоръжения за игра, е само част от нещата, които превръщат детския център в желано място за вашето дете.

Далече от недостатъците на градската среда, тук малчуганите се възползват от предимствата на чистия въздух, от специалното отношение и грижа, които получават от своите възпитатели, от здравословната храна и, не на последно място, растат щастливи в среда, създадена с единствената мисъл: „най – доброто за детето”.

Помислено е и за родителите, които не могат да отделят време, за да закарат или приберат децата си до детското заведение. Детският център "Малката Русалка" разполага със собствен и старателно  поддържан микробус, покриващ всички изисквания за безопасен, надежден и удобен превоз на деца в градски и извънградски условия. Управлява се професионален шофьор, притежаващ необходимите квалификации и опит за извършване на дейността. С децата винаги има придружител, което е гаранция за спокойствието и сигурността по време на пътуването.

Ако още не сте сбъднали мечтата на своето дете да расте щастливо и в най-добрите условия, сега е моментът да го направите.  Доверете ни се! Частен детски център „Малката Русалка” е сбъдната мечта!