Бойни самолети на израелските Военновъздушни сили удариха цели до сирийската столица Дамаск, за да предотвратят атака срещу еврейската държава, предаде „Дейли Сабах”, позовавайки се на информация на армията.

Израелските самолети са бомбардирали ирански цели на „Кудс” – елитният корпус към Ислямския революционен гвардейски корпус. Това е поредна израелска атака в региона. От началото на войната в Сирия през 2011 година Израел често атакува цели, свързани с Иран и Хизбула. Израел обяви, че мишена на ударите са били шиитски паравоенни формирования на територията на Сирия, пише Факти.бг.

Междувременно бе съобщено, че израелски дрон е паднал над ливанската столица Бейрут, а друг избухнал във въздуха, съобщи представител на ливанското шиитско движение Хизбула, цитиран от AP.

Според жители на южната част на Бейрут, която е бастион на подкрепяното от Иран движение, голяма експлозия рано тази сутрин е предизвикала пожар. Точно преди взрива те са чули летателен апарат, а след експлозията бойци на Хизбула са отцепили района.