Шести ден вече разследващите по зверското убийство край Негован не могат да стигнат нито до самоличността на двете жертви, нито до убиеца. Междувременно пред bTV проговори мъжът, който пръв се натъкна на зловещите находки.

В събота Иван отива за риба на водоема в Негован. Придружава го приятелката му. Не са сами край водата, за риба са дошли още хора. Привечер мъжът се натъква на зловещата находка.

„Само един череп видях и това беше на брега. На човек, то си личи. Звъннах на полицията”, разказа Иван. Въпреки че не е единствен свидетел, само Иван изчаква полицаите на мястото, защото всички си тръгнали след обаждането в МВР. 

Според Иван на водоема е имало рибари и от село Негован, но всички са напуснали мястото след подаването на сигнала. Засега само три сигнала от граждани са постъпили в полицията, а проверката им не е дала резултат. Преди ден разследващите пуснаха снимки на дрехите на жертвите с молба, ако някой ги разпознае, да подаде сигнал.

Междувременно част от назначените експертизи са готови. Ясно е засега, че убитите не са били роднини. Възможно е обаче да са съпруг и съпруга, смятат криминалистите.

Tърсенето е насочено основно в райони близки до Негован. Проверява се за невзети пенсии, както и неплатени от месеци домашни сметки.