15-годишно момиче от български произход е изчезнало мистериозно в Германия. Майката на Йелиз Хасан се обърна със зов за помощ в социалната мрежа Фейсбук, а призивът й се споделя в различни групи.

По думите на жената, задграничният паспорт на момичето също липсва и тя се притеснява някой да не е отвлякъл рожбата й.

„Скъпи приятели и колеги, казвам се Гюрхан Хасан. Искам да ви помоля за помощ. Дъщеря ми е в неизвестност, предполага се, че е отвлечена, взела си е задграничния паспорт.

Моля да ми помогнете, ако някой я срещне или я види, моля да се обади на полицията или на мен. Тел.01736672604. Може да е тръгнала за България. Ние живеем в Германия. Моля ви, помогнете. Споделяйте статията, за да стигне до повече хора. Детето се казва Йелиз Хасан, на 15 години е”, пише отчаяната Гюрхан. 

Хора, близки до семейството, не изключват момичето да е в Дюселдорф.
 
Йелиз Хасан живее с родителите си и по-малкия си брат в Германия от 6-годишна. Бащата на момичето смята, че причина за изчезването й може да е била връзка с млад мъж, с която той и съпругата му не били съгласни:

"С никой не се е карала, преди да изчезне. Имала е връзка с момче, доколкото разбрахме, той я е накарал да тръгне с него. Оставила е писмо на масата в кухнята: "Майко, аз бягам с моята голяма любов, ще се женим. Не ме търсете." Само това е оставила върху масата и е избягала през прозореца", разказа бащата на момичето пред БЛИЦ.