Полицията в Калифорния задържа мъж след като убил с нож четирима души и ранил други двама. Полицията съобщи, че насилието не е целенасочено, а единственият известен досега мотив на нападението, продължило 2 часа, е „грабеж, омраза, убийство“.

„Знаем, че този човек е бил изпълнен с гняв и е наранил много хора“, съобщи представител на полицията. До момента властите не са съобщили името на заподозрения, за когото се знае, че е на 33 години, съобщава БГНЕС.

Атаката идва само дни след като страната беше разтърсена от две масови стрелби в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо при които загинаха 31 души.

Хората били наръгани на няколко отделни места в Гардън Гроув и съседния град Санта Ана, на около 55 км югоизточно от Лос Анжелис. Заподозреният бил въоръжен с два много големи ножа, тип мачете и бил изключително брутален докато нападал хората.

Жертвите са двама души в апартамент, охранител и още един човек в ресторант. Първоначално полицията получила обаждане от двама души, които съобщили, че жилището им е обрано. Минути по-късно последвало друго обаждане за обир в пекарна в Гардън Гроув. От пекарната, заподозреният се върнал в жилищния комплекс, където се намира апартамента му и наръгал с нож двама души. Малко след това нападателят отишъл на бензиностанция и се сбил с клиент, наливащ си гориво, като счупил носа му.

Полицаите проследили колата на заподозрения до паркинг на универсален магазин в Санта Ана. Минути след като автомобилът му бил открит от служителите на реда, 33-годишният излязъл от магазина с много голям нож и пистолет, което отнел от охранител. Преди да бъде арестуван, полицаите получили сигнал, че заподозреният е убил и друг човек – служител на близък ресторант. Оказало се, че е извършил още два обира и ранил двама души, чието състояние е стабилно.

Властите уточниха, че престъпленията нямат нищо общо с расова омраза, а заподозреният и по-голяма част от жертвите са от латиноамерикански произход.