9 души са арестувани при операцията срещу наркоразпространението, проведена днес от пловдивската полиция под ръководството на Окръжна прокуратура.

Арестите започнаха на улица „Лев Толстой”, където белезниците щракнаха на  двама пловдивчани. При обиска на аудито, с което са се придвижвали мъжете,  са открити забранени вещества.  

Последвали са още седем ареста на територията на Пловдив, пише TrafficNews. Във всички задържани са били открити наркотични вещества, основно -   кокаин, хероин и марихуана. Образувано е досъдебно производство.

Мащабната акция днес е проведена от пловдивската полиция. Тя няма общо с националната, която се проведе в София и по Черноморието.

Припомняме, че показният арест стана около обяд на улица „Лев Толстой”. Мъжете са идвали и друг път в района и често са обядвали в обект за бързо хранене в близост. Те са се движили по улицата с черно ауди, когато няколко коли, от които част цивилни и няколко полицейски, са обградили автомобила и са го принудили да спре. Още в колата униформени са им сложили белезници. 

Маскирани спецполицаи са ги прехвърлили в бронирания бус на СПС. Автомобилът на арестуваните е бил откаран от един от униформените.