Манчестър Юнайтед потвърди дългоочаквания трансфер на централния бранител на Лестър Хари Магуайър. Според различните информации "червените дяволи" ще платят между 80 и 85 милиона паунда, но каквато и да е точната сума, то 26-годишният играч със сигурност вече е най-скъпият защитник в света, измествайки от тази позиция Вирджил ван Дайк. Договорът на Магуайър е за шест години с опция за допълнителни 12 месеца.
 

"Щастлив съм да подпиша с този велик клуб. Насладих се изцяло на времето, прекарано в Лестър, и искам да благодаря на всички в клуба, както и на феновете за фантастичната им подкрепа през последните два сезона. Обаче, когато Манчестър Юнайтед дойде и почука на вратата ти, това е невероятна възможност. Разговорите с мениджъра ме развълнуваха заради визията и плановете, които той има за отбора. Ясно е, че Оле изгражда тим, който да печели трофеи. Сега с нетърпение очаквам да се срещна с новите си съотборници и да започна сезона", заяви Магуайър пред сайта на Юнайтед, пише sportal.bg.
 
"Хари е един от най-добрите централни защитници във футбола в момента и затова съм щастлив, че успяхме да го привлечем. Той чете играта много добре и има силно присъствие на терена. Има способността да остане спокоен, когато е поставен под натиск, владее топката със самочувствие и има много сериозно присъствие в двете наказателни полета. Според мен той ще се впише по страхотен начин. Хари е страхотна личност и ще бъде фантастично попълнение за нашия клуб. Очаквам с нетърпение да започнем да работим заедно", коментира мениджърът на отбора Оле Гунар Солскяер.