Кръчма в дупнишко село сама взима мерки и спира алкохолното кранче за кмета. Странната забрана се отнася единствено и само за Явор Митов, който изпълнява длъжността. Името му се прочу още през 2014 г., когато беше спипан от полицаите да шофира с рекордните близо 5 промила в кръвта. Тогава той обясни, че объркал ракията с вода. Получи 10-месечна условна присъда, която обжалва.

Сега от местното барче решават да вземат нещата в свои ръце. На табела, залепена на вратата на заведението, съвсем официално е описано, че се забранява продажбата на алкохолни напитки на лица, изпълняващи ръководната длъжност в местната управа. Самият кмет споделя, че не се притеснява от забраната, защото така или иначе не пие. Забранителната бележка пък имала за цел да го дискредитира предизборно. Думите на кмета потвърждава и жената, с която живее и работи. Казва, че пие само по поводи. Няма представа защо е тази забрана.

Собственик на барчето е Иван Кьосев, който има свое обяснение за наложената от самия него забрана. „Не може да пият и да чупят, това е положението”, казва той пред bTV. Ако продаде алкохол на кмета, барманката ще бъде наказана. Затова и тя спазва забраната.